Profile Pictureemag

Cum sa-ti alegi o canapea potrivita pentru sufrageria ta?

Camera de zi, sufrageria sau livingul este camera în care petrecem cel mai mult timp - atunci când nu dormim. Este camera în care ne primim oaspeții, în care ne petrecem serile alături de familie sau partener(ă), este camera în care ne odihnim după o zi grea de muncă. Nu e de mirare, atunci, că trebuie să fie cât mai confortabilă cu putință. Și confortul oricărui living este dat de piesa sa centrală, piesa de rezistență, obiectul de mobilier vedetă într-o sufragerie: canapeaua.

Tocmai de aceea, alegerea canapelei pentru living este o chestiune extrem de spinoasă. Există o multitudine de modele, de culori, de materiale, dimensiuni și design-uri, încât chiar nu e lucru ușor să alegi o canapea potrivită pentru gusturile și nevoile noastre.

Canapea extensibilă - oferte emag.ro

La ce aspecte ar trebui să acordăm atenție sporită atunci când cumpărăm o canapea? Să fie una extensibilă sau nu? Ce sumă de bani ar trebui să alocăm pentru cumpărarea uneia noi? Să fie tapițată cu piele sau cu material textil? Să fie cu două, cu trei sau cu mai multe locuri? Atât de multe întrebări la care trebuie să răspunzi înainte de a lua decizia de cumpărare...

Primul lucru pe care trebuie să-l luăm în calcul, însă, este, chiar înainte de buget, spațiul de care dispunem. Dacă ești într-o locuință nouă, este mult mai simplu, pentru că poți să-ți planifici restul mobilării în funcție de elementul central, canapeaua, dar dacă apartamentul este unul deja mobilat, situația se complică. Pentru că trebuie să ținem cont de dimensiunile rămase, pentru a nu sacrifica foarte mult din spațiul de trecere.

Canapea extensibilă - oferte eMAG ROMANIA

Apoi, trebuie să stabilim în cel fel vom folosi canapeaua. Câte persoane locuiesc în casă? Câți oameni vor trebui să-și găsească loc seară de seară pe canapea? Poți compara diferite stiluri, mărimi și calități ale canapelelor, în funcție de întrebările de mai sus. Contează dacă e o canapea pentru locuința ta sau pentru o locuință pe care urmează să o închiriezi. Ai animale de casă? Vrei o canapea cu dublă funcționalitate, care să servească și drept pat, la nevoie? Atunci ai nevoie de o canapea extensibilă.

Odată clarificate aceste aspecte, e momentul să-ți alcătuiești o listă scurtă de canapele care îndeplinesc cerințele tale și necesitățile locuinței tale. Recomandabil este să alegi în funcție de bugetul maxim pe care vrei să-l aloci noii tale canapele.

Canapea extensibilă

Dacă vrem să folosim canapeaua ca pat pentru oaspeți sau chiar ca pat pentru un membru al casei, e clar nevoie de o canapea extensibilă. Același lucru este valabil pentru o canapea cumpărată pentru o garsonieră. Dacă locuiești singur sau în cuplu, alege o canapea simplă. Neavând un mecanism care să se uzeze, va rezista mai mult în timp.

Dacă avem animale de casă, nu e recomandat să cumpărăm o canapea de piele. De fapt, dacă nu cumperi o canapea pentru un birou sau o sală de așteptare, n-ar trebui să iei în calcul niciodată pielea pentru o canapea. Dacă e o canapea extensibilă, așternuturile se vor așeza foarte greu pe piele. Iarna va fi rece, iar vara vei transpira. În afară de aspect și de faptul că e mai ușor de întreținut și de curățat, o canapea extensibilă din piele nu are nicio altă calitate.


Culoarea și materialul sunt lucrurile asupra cărora ne decidem cel mai greu. Încearcă să găsești o culoare în armonie ori cu draperiile, ori cu mobilierul, ori cu culoarea pereților sau a unui covor.

Drujbă Husqvarna, modele pentru 2022

4 sfaturi pentru a alege o rochie de petrecere

Cele mai notabile perechi de adidași Nike din toate timpurile

See all posts from emag

Powered by